zeytinyağlılar
<

zeytinyağlı bezelye



Malzemeler:
2 adet ortaboy soğan(ince kıyılmış)
3 sap taze soğan(ince kıyılmış)
3 sap taze sarmısak(ince kıyılmış)
1 kg'dan biraz az bezelye(800 gr civarında)
1 küçük domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1 adet havuç(küçük küçük doğranmış)
tuz



Yapılışı:
Yağı kızdırıp önce kuru soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun sonra taze soğan ve sarmısağı atıp onlarıda 1-2 dak çevirin.Kabukları ile doğradığınız domatesi ekleyin biraz çevirip arkasından havuç ve bezelyeyi koyun.Kesme şeker ve 1 su bardağı su ekleyip kısık ateşte en az yarım saat pişirin.piştikten sonra servis tabağına alıp üstünü dereotuyla süsleyin.
Afiyet olsun...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home