zeytinyağlılar
<

Zeytinyağlı Çiçek Kereviz

Malzemeler:

2 adet orta boy kereviz(yapraklı)
2 adet biri büyük biri küçük soğan
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
2-3 kesme şeker
tuz
1 adet limon
su
1 çay bardağı zeytinyağı
Ayrıca geniş tabanlı bir tencere

Yapılışı:
Kerevizlerin hazırlanması:
Kerevizlerin kabuklarını soyun ve soyulmuş yüzeyi limonla ovun(kararmaması için)
Ortadaki çekirdek kısmını bir bıçak yardımı ile oyun. Ve içine kabuğunu soyduğunuz bir havucu sokun.havucun kerevizden uzun kalan kısımlarını kesip bir kenara ayırın.İki kerevizi de ortasına havuçları yerleştirdikten sonra kerevizleri 2 parmak kalınlığında kesin.(ortasında havuç olan daire şeklinde kereviz parçaları oluşturun) bu parçaları da kararmaması için limonla ovun.

İki adet soğanın büyük olanını küp küp doğrayın, küçük olanını halka halka kesin.Geniş bir tencereye biraz zeytinyağı koyarak iki soğanı birbirine karışmayacak şekilde öldürün ,ocağı söndürüp halka soğanları bir çay tabağına alın. Daha sonra tencerede kalan küp soğanların üstüne kereviz parçalarını yerleştirin. Her bir kereviz parçasının üstüne küçük küpler halinde doğradığınız patatesleri ve havuçları(kerevizin içine giren kısımdan artanları da) yerleştirin.Üstüne yapraklarıyla aldığınız kerevizin iç kısımdaki körpe yapraklarını da doğrayın ve en üste daha önceden ayırdığınız halka soğanları dizin.1 çay bardağı sıcak su kesme şeker ve tuzu da ekleyip kısık ateşte 20dak. pişirin. Kerevizlerin dağılmayacak sertlikte olması gerekiyor.Fazla pişirmemeye dikkat edin.
Afiyet olsun

0 Comments:

Post a Comment

<< Home