zeytinyağlılar
<

Nazlı'dan Zeytinyağlı Pırasa

Malzeme:
1 kg. Pırasa
2 adet Havuç
1 adet Soğan
yarım çay bardağı pirinç,
1 tatlı kaşığı Şeker,
8 yemek kaşığı Zeytinyağı,
1,5 su bardağı Su (sıcak),
1 adet Limon
Tuz

Yapılışı:
Pırasayı ayıklayıp doğrayın. Havucu daireler şeklinde kesip Soğanıda ince ince doğrayın. Sebzeleri tencereye koyup, üzerine pirinç, tuz ve şekeri serpin ve yağ ile suyu gezdirin. Kaynayınca ateşi kısıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp soğutun. Limonlayıp servis yapın...
HEPİNİZE AFİYET OLSUNNNNN

0 Comments:

Post a Comment

<< Home